Vippivertailu (2018) – Katso Paras Vippi!

Vippi on nopea tapata ”vipata” eli lainata rahaa. Vippejä kutsutaan yleisesti myös nimillä pikalaina, pienlaina, pikavippi ja pikaluotto. Vippi on vaivaton, vakuudeton ja nopea laina. Mikäli olet joutunut tilapäiseen yllävään rahapulaan, saattaa vippi olla juuri sinun tarpeisiisi sopiva laina. Vippaaminen on erinomainen tapa selvitä tilapäisistä maksuvaikeuksista. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että vippi on laina-ajaltaan lyhyt ja harkita oma maksukyky laina-ajan loputtua. Mikäli rahatilanteesi ei näytä valoisammalta kuukauden kuluttua kuin nyt, ei vippi ehkä ole sinulle sopiva lainamuoto.

Vipeissä on kuitenkin eroja, jonka takia ne kannattaakin vertailuttaa. Tässä meidän vippivertailumme, johon olemme keränneet vain parhaat vipit 2018!

Vippivertailu

Lainapalvelu

Lainasummat

Maksuaikaa

Ikäraja

Hae Laina

suomilimiitti

10 - 2000 €

1 - 30 kk

21 v

LainaNappiBlue
rahalaitos

500 - 50000 €

1 - 15 v

20 v

LainaNappiBlue
lendologo

500 - 50000 €

1 - 15 v

20 v

LainaNappiBlue
cashbuddy-logo

1000 - 3000 €

12 - 60 kk

20 v

LainaNappiBlue
lainasto

100 - 5000 € 

12 - 36 kk

18 v

LainaNappiBlue
ekstraluotto

10 - 2100 €

1 - 36 kk

21 v

LainaNappiBlue
Bank-Norwegian

1000 - 50000 €

1 - 15 v

23 v

LainaNappiBlue

Tavallisen pankkilainan hakuprosessi voi olla pitkä ja vaatia paljon paperityötä. Pankkilaina ei ole tililläsi muutamassa tunnissa tai jopa minuutissa lainanhakuhetkestä. Vippi on. Tällaisilla suuremmilla pankkilainoilla ei ole oikeastaan juuri mitään tekemistä vippien kanssa. Vippi on markkinoiden nopein ja helpoin tapa lainata rahaa. Nopeuden ja helppouden lisäksi on vippi myös vakuudeton.

vippivertailu

Vipin saadaksesi tulee sinun olla täysi-ikäinen Suomen kansalaisen, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Maksuhäiriömerkinnät ovat vipin myöntävälle yritykselle merkki asiakkaan epäilyttävästä maksuhistoriasta. Lainaa ei yleensä myönnetä maksuhäiriöiselle. Joillakin vippejä myöntävillä yrityksillä saattaa olla myös muita ehtoja lainanmyöntämiseksi, kuten esimerkiksi 18 vuotta korkeampi ikä.

Vippi on laina, joka tulee yleensä maksaa takaisin 7–30 päivän sisällä rahojen vastaanottamisesta. Vippien suuruudet vaihtelevat yrityksestä toiseen, mutta yleensä ne ovat summaltaan 50–300 euroa. Vipit eivät siis ole kovinkaan suuria lainoja vaan sopivat juuri nimenomaan tilapäiseen rahantarpeeseen esimerkiksi odottamattomien laskujen yllättäessä.

Vippien hakuprosessit vaihtelevat yrityksestä toiseen ja niistä kannattaakin lukea enemmän kunkin vippiyrityksen omilta kotisivuilta tarkemman informaationsaamiseksi. Useimmiten vippiä haetaan lähettämällä jonkin tietyn koodin ja omat yhteystiedot sisältävä tekstiviesti vippiyrityksen puhelinnumeroon. Jonka jälkeen saat lainapäätöksen, joko kielteisen tai myönteisen. Mikäli olet täyttänyt kaikki vippiyrityksen lainamyöntämiselle asetettavat ehdot, ja saat myöntävän lainapäätöksen, on laina tililläsi jo muutaman tunnin kuluttua lainan hakemisesta. Parhaassa tapauksessa saattavat lainarahat olla tililläsi jo muutaman minuutin kuluttua. Muita tavallisia sanoja, joita käytetään synonyymeina sanalle vippi ovat pikavippi, pikalaina, pienlaina, pikaluotto ja tekstiviestilaina.

Vippi, Pikavippi, Pikalaina vai Pankkilaina?

Kaikki voivat joskus joutua tilapäiseen rahapulaan. Pikavippi on hyvä vaihtoehto, mikäli kyseessä on hetkellinen rahantarve. Pikavippien laina-ajat vaihtelevat viikosta noin puoleentoista kuukauteen ja pikavipin ottajan tuleekin tarkasti miettiä tuleeko hänen rahatilanteensa paranemaan ennen laskun eräpäivää. Ennen pikavippien markkinoille tuloa olivat Internet-lainat ja panttilainaamot ainoa tapa saada nopeasti lainattua rahaa. Hakuprosessi oli tällöin usein kuitenkin paljon pikavippien hakuprosessia pidempi.

Pikavippiä, kuten muitakin lainoja harkitessa on hyvä tarkkaan miettiä mihin tarkoitukseen pikavippi on tarve ottaa ja miettiä onko pikavipin ottaminen välttämätöntä. Erityisen tärkeää on valita sellainen laina-aika että eräpäivänä on varmasti varaa maksaa pikavippi takaisin. Lainan takaisin maksamatta jättäminen ei ole sinun eikä lainanantajasi etu. Maksamatta jätetty pikavippi menee nopeasti perintään mikäli jätät myös muistutuksen maksamatta. On siis erityisen tärkeää että pystyt maksamaan pikavippisi ajoissa takaisin.

Jos sinulla kuitenkin on vaikeuksia maksaa pikavippisi ajallaan takaisin on sinun syytä ottaa yhteyttä velkojaan välittömästi asian havaittuasi. Mikäli jätät laskun maksamatta on kyseessä sopimusrikkomus, josta sinua on oikeus veloittaa. Lasku tulee maksaa viimeistään sovittuna eräpäivänä. Mikäli näin ei tapahdu, tulet luultavasti pian tämän jälkeen saamaan uuden laskun, niin sanotun maksumuistutuksen. Maksamattoman laskun loppusumma kasvaa aina eräpäivästä siihen päivään kun lopulta maksat laskun. Maksamattoman maksumuistutuksen jälkeen asia siirtyy pian perintätoimiston hoidettavaksi. Tämän jälkeen lähettää perintötoimisto sinulle 1-2 laskua. Perintätoimisto laskuttaa sinulta perintäkuluja ja viivästyskorkoa. Mikäli et laskua perintätoimistollekaan maksa saattaa asia siirtyä eteenpäin tuomioistuimen kautta ulosottoon. Tässä tapauksessa joudut maksaan niin tuomioistuimen kuin velkojankin oikeudenkäyntikulut ja tulevat ulosottomaksut. On siis niin sinun kuin velkojasikin etu, että maksat pikavippisi ajallaan.