Vippivertailu (2022) – Katso Paras Vippi!

Vippi on nopea tapata ”vipata” eli lainata rahaa. Vippejä kutsutaan yleisesti myös nimillä pikalaina, pienlaina, pikavippi ja pikaluotto. Vippi on vaivaton, vakuudeton ja nopea laina. Mikäli olet joutunut tilapäiseen yllävään rahapulaan, saattaa vippi olla juuri sinun tarpeisiisi sopiva laina. 

Vipeissä on kuitenkin eroja, jonka takia ne kannattaakin vertailuttaa. Tässä meidän vippivertailumme, johon olemme keränneet vain parhaat vipit 2021!

sortter
 • Lainaa 2000 - 60 000 €
 • Ikäraja 18 v
 • Löydä parhaat lainat helposti
 • Tekee vertailun puolestasi

Sortterin tarjoama palvelu on omiaan juuri sinulle, joka tahdot antaa muiden hoitaa lainojen vertailua puolestasi.

Palvelu pelaa siten, että täytät vain tavallisen lainahakemuksen, ja sen jälkeen tulet saamaan lainatarjouksia usein monista eri paikoista.

Kun sopiva laina tulee vastaan, voit sitten vain allekirjoittaa tarjouksen ja lainarahat tulevat tilillesi usein minuuteissa.​

Lue lisää ja hae lainasi tästä >>

Omalaina
 • Lainaa 100 - 60000€ 
 • Ikäraja 18 v
 • Yhdellä lainahakemuksella jopa yli 20 lainatarjousta
 • Palvelun käyttö maksa mitään, eikä sido mihinkään, vaan voit jättää myös lainan ottamatta jos tarjoukset ei miellytä!​

Omalaina on parhaita lainojen kilpailutuspalveluja mitä tällä hetkellä on. Sitä kautta voit yhden hakemuksen täytöllä saada jopa yli 20 lainatarjousta, joista sitten voit valita sen parhaan lainan itsellesi.

Omalainan kautta onkin erityisen helppoa selvittää nopeasti millaista lainaa tai vippiä sinulle tarjottaisiin. Hakemuksen täyttää minuuteissa, lainapäätöksen saat heti,  ja hakemuksia alkaa tulla sähköpostiin yleensä saman tien.

Lue lisää ja hae lainaa tästä >>

FreedomRahoitus
 • Lainaa 500 - 60 000€ 
 • Ikäraja 20v
 • Yhdellä lainahakemuksella jopa yli 20 lainatarjousta

Jätä 1 lainahakemus, saa jopa 20 lainatarjousta.

Freedom Rahoituksen kautta voit kilpailuttaa lainasi nopeammin kuin uskotkaan. Täytät minuuteissa hakemuksen, jonka jälkeen lainatarjouksia tulee sinulle sitä mukaan kun eri lainapalvelut saavat hakemuksesi käsiteltyä.

Tämän palvelun käyttö ei myöskään maksa mitään, eikä sido mihinkään, vaan voit jättää myös lainan ottamatta!​

Jos haetkin mahdollisimman edullista lainaa, et halua jättää Freedom Rahoituksen kilpailutusta käyttämättä!

Lue lisää ja kilpailuta lainasi ilmaiseksi tästä >>

Bluefinance
 • 100 - 5000 €
 • Kuukausierä alkaen 50€ / kk
 • Ikäraja 18 v
 • Luottoa helposti pitkällä maksuajalla ja hyvin kohtuullisella korolla

Blue Financen uusi luottotili tarjoaa kaksi hyvää mahdollisuutta käytttää sitä.

Ensimmäinen mahdollisuus on pienempi alle 500e kertaluotto, jossa saat tehdä nostoja osissa ja ensimmäisen kuukauden aikana ilman nostokuluja. Yksi harvoista vielä markkinoilla olevista helposti pienistä lainoista.

Suurempi joustoluotto taas antaa enemmän joustavuutta, ja sitä on todella helppo hakea niin puhelimella kuin tietokoneella. Ei tarvita mm. liitteitä.

Lue lisää ja hae lainasi tästä >>

Katso myös nämä lainat...

Vippivertailu

Tavallisen pankkilainan hakuprosessi voi olla pitkä ja vaatia paljon paperityötä. Pankkilaina ei ole tililläsi muutamassa tunnissa tai jopa minuutissa lainanhakuhetkestä. Vippi on. Tällaisilla suuremmilla pankkilainoilla ei ole oikeastaan juuri mitään tekemistä vippien kanssa. Vippi on markkinoiden nopein ja helpoin tapa lainata rahaa. Nopeuden ja helppouden lisäksi on vippi myös vakuudeton.

vippivertailu

Vipin saadaksesi tulee sinun olla täysi-ikäinen Suomen kansalaisen, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Maksuhäiriömerkinnät ovat vipin myöntävälle yritykselle merkki asiakkaan epäilyttävästä maksuhistoriasta. Lainaa ei yleensä myönnetä maksuhäiriöiselle. Joillakin vippejä myöntävillä yrityksillä saattaa olla myös muita ehtoja lainanmyöntämiseksi, kuten esimerkiksi 18 vuotta korkeampi ikä.

Vippi on laina, joka tulee yleensä maksaa takaisin 7–30 päivän sisällä rahojen vastaanottamisesta. Vippien suuruudet vaihtelevat yrityksestä toiseen, mutta yleensä ne ovat summaltaan 50–300 euroa. Vipit eivät siis ole kovinkaan suuria lainoja vaan sopivat juuri nimenomaan tilapäiseen rahantarpeeseen esimerkiksi odottamattomien laskujen yllättäessä. Vippaaminen on yksi tapa selvitä tilapäisistä maksuvaikeuksista. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että vippi on laina-ajaltaan lyhyt ja harkita oma maksukyky laina-ajan loputtua. Mikäli rahatilanteesi ei näytä valoisammalta kuukauden kuluttua kuin nyt, ei vippi ehkä ole sinulle sopiva lainamuoto.

Vippien hakuprosessit vaihtelevat yrityksestä toiseen ja niistä kannattaakin lukea enemmän kunkin vippiyrityksen omilta kotisivuilta tarkemman informaationsaamiseksi. Useimmiten vippiä haetaan lähettämällä jonkin tietyn koodin ja omat yhteystiedot sisältävä tekstiviesti vippiyrityksen puhelinnumeroon. Jonka jälkeen saat lainapäätöksen, joko kielteisen tai myönteisen. Mikäli olet täyttänyt kaikki vippiyrityksen lainamyöntämiselle asetettavat ehdot, ja saat myöntävän lainapäätöksen, on laina tililläsi jo muutaman tunnin kuluttua lainan hakemisesta. Parhaassa tapauksessa saattavat lainarahat olla tililläsi jo muutaman minuutin kuluttua. Muita tavallisia sanoja, joita käytetään synonyymeina sanalle vippi ovat pikavippi, pikalaina, pienlaina, pikaluotto ja tekstiviestilaina.

Vippi, Pikavippi, Pikalaina vai Pankkilaina?

Kaikki voivat joskus joutua tilapäiseen rahapulaan. Pikavippi on hyvä vaihtoehto, mikäli kyseessä on hetkellinen rahantarve. Pikavippien laina-ajat vaihtelevat viikosta noin puoleentoista kuukauteen ja pikavipin ottajan tuleekin tarkasti miettiä tuleeko hänen rahatilanteensa paranemaan ennen laskun eräpäivää. Ennen pikavippien markkinoille tuloa olivat Internet-lainat ja panttilainaamot ainoa tapa saada nopeasti lainattua rahaa. Hakuprosessi oli tällöin usein kuitenkin paljon pikavippien hakuprosessia pidempi.

Pikavippiä, kuten muitakin lainoja harkitessa on hyvä tarkkaan miettiä mihin tarkoitukseen pikavippi on tarve ottaa ja miettiä onko pikavipin ottaminen välttämätöntä. Erityisen tärkeää on valita sellainen laina-aika että eräpäivänä on varmasti varaa maksaa pikavippi takaisin. Lainan takaisin maksamatta jättäminen ei ole sinun eikä lainanantajasi etu. Maksamatta jätetty pikavippi menee nopeasti perintään mikäli jätät myös muistutuksen maksamatta. On siis erityisen tärkeää että pystyt maksamaan pikavippisi ajoissa takaisin.

Jos sinulla kuitenkin on vaikeuksia maksaa pikavippisi ajallaan takaisin on sinun syytä ottaa yhteyttä velkojaan välittömästi asian havaittuasi. Mikäli jätät laskun maksamatta on kyseessä sopimusrikkomus, josta sinua on oikeus veloittaa. Lasku tulee maksaa viimeistään sovittuna eräpäivänä. Mikäli näin ei tapahdu, tulet luultavasti pian tämän jälkeen saamaan uuden laskun, niin sanotun maksumuistutuksen. Maksamattoman laskun loppusumma kasvaa aina eräpäivästä siihen päivään kun lopulta maksat laskun. Maksamattoman maksumuistutuksen jälkeen asia siirtyy pian perintätoimiston hoidettavaksi. Tämän jälkeen lähettää perintötoimisto sinulle 1-2 laskua. Perintätoimisto laskuttaa sinulta perintäkuluja ja viivästyskorkoa. Mikäli et laskua perintätoimistollekaan maksa saattaa asia siirtyä eteenpäin tuomioistuimen kautta ulosottoon. Tässä tapauksessa joudut maksaan niin tuomioistuimen kuin velkojankin oikeudenkäyntikulut ja tulevat ulosottomaksut. On siis niin sinun kuin velkojasikin etu, että maksat pikavippisi ajallaan.