Pikalaina Heti – Lainaa 50 – 3000 euroa helposti!

Pikalainoja on olemassa monenlaisia, jonka takia vertailu todellakin kannattaa. Olemme puolestasi keränneet listalle juuri niitä parhaita pikalainoja mitä on vuonna 2019 tarjolla, jotta lainaaminen kävisi sinulta mahdollisimman helposti ja nopeasti. 

Parhaat pikalainat 2021 (päivitetty syyskuussa 2021)

sortter
 • Lainaa 2000 - 60 000 €
 • Ikäraja 18 v
 • Löydä parhaat lainat helposti
 • Tekee vertailun puolestasi

Sortterin tarjoama palvelu on omiaan juuri sinulle, joka tahdot antaa muiden hoitaa lainojen vertailua puolestasi.

Palvelu pelaa siten, että täytät vain tavallisen lainahakemuksen, ja sen jälkeen tulet saamaan lainatarjouksia usein monista eri paikoista.

Kun sopiva laina tulee vastaan, voit sitten vain allekirjoittaa tarjouksen ja lainarahat tulevat tilillesi usein minuuteissa.​

Lue lisää ja hae lainasi tästä >>

Omalaina
 • Lainaa 100 - 60000€ 
 • Ikäraja 18 v
 • Yhdellä lainahakemuksella jopa yli 20 lainatarjousta
 • Palvelun käyttö maksa mitään, eikä sido mihinkään, vaan voit jättää myös lainan ottamatta jos tarjoukset ei miellytä!​

Omalaina on parhaita lainojen kilpailutuspalveluja mitä tällä hetkellä on. Sitä kautta voit yhden hakemuksen täytöllä saada jopa yli 20 lainatarjousta, joista sitten voit valita sen parhaan lainan itsellesi.

Omalainan kautta onkin erityisen helppoa selvittää nopeasti millaista lainaa tai vippiä sinulle tarjottaisiin. Hakemuksen täyttää minuuteissa, lainapäätöksen saat heti,  ja hakemuksia alkaa tulla sähköpostiin yleensä saman tien.

Lue lisää ja hae lainaa tästä >>

FreedomRahoitus
 • Lainaa 500 - 60 000€ 
 • Ikäraja 20v
 • Yhdellä lainahakemuksella jopa yli 20 lainatarjousta

Jätä 1 lainahakemus, saa jopa 20 lainatarjousta.

Freedom Rahoituksen kautta voit kilpailuttaa lainasi nopeammin kuin uskotkaan. Täytät minuuteissa hakemuksen, jonka jälkeen lainatarjouksia tulee sinulle sitä mukaan kun eri lainapalvelut saavat hakemuksesi käsiteltyä.

Tämän palvelun käyttö ei myöskään maksa mitään, eikä sido mihinkään, vaan voit jättää myös lainan ottamatta!​

Jos haetkin mahdollisimman edullista lainaa, et halua jättää Freedom Rahoituksen kilpailutusta käyttämättä!

Lue lisää ja kilpailuta lainasi ilmaiseksi tästä >>

Bluefinance
 • 100 - 5000 €
 • Kuukausierä alkaen 50€ / kk
 • Ikäraja 18 v
 • Luottoa helposti pitkällä maksuajalla ja hyvin kohtuullisella korolla

Blue Financen uusi luottotili tarjoaa kaksi hyvää mahdollisuutta käytttää sitä.

Ensimmäinen mahdollisuus on pienempi alle 500e kertaluotto, jossa saat tehdä nostoja osissa ja ensimmäisen kuukauden aikana ilman nostokuluja. Yksi harvoista vielä markkinoilla olevista helposti pienistä lainoista.

Suurempi joustoluotto taas antaa enemmän joustavuutta, ja sitä on todella helppo hakea niin puhelimella kuin tietokoneella. Ei tarvita mm. liitteitä.

Lue lisää ja hae lainasi tästä >>

Katso myös nämä lainat...

Yllä olevassa taulukossa näet tämän hetken suosituimmat ja luotettavimmat pikalainaa tarjoavat lainapalvelut.

Huomio, että emme ole lisänneet listaan luottotili-tyyppisiä lainaratkaisuja, vaan ainoastaan kertaluontoista pikalainaa myöntävät yritykset.

Voit lukea lainapalvelusta lisää ja siirtyä lainanhakuun klikkaamalla yrityksen nimeä taulukossa.

Lainasto tarjoaa pikalainaa 12kk maksuajalla

lainasto

Lainaston lainapalvelusta voit hakea niin pikalainaa, kuin joustoluottoakin. Voit saada pikalainaa 100-400 euroa. Maksuaikaa saat hurjat 12 kuukautta!

Lainasto lyhyesti:

 • Ikäraja pikalainalle 18 vuotta
 • Ikäraja joustoluotolle 21 vuotta
 • Maksuaikaa pikalainalle jopa 12 kuukautta
 • Ilmainen hakemus
 • Luottopäätös lähes välittömästi

Lue Lainaston lainoista tästä!

Pikavippi.fi – Jopa 6 kuukautta maksuaikaa!

Pikavippi.fi myöntää 100, 200 ja 300 euron pikalainaa huimalla 6 kuukauden maksuajalla. Se on myös harvoja pikalainaa tarjoavia palveluita, jotka myöntävät pikalainaa 18 vuotiaille.

Pikavippi.fi lyhyesti:

• Lainasummat 100, 200 ja 300 euroa
• Laina-aika 6 kuukautta
• Ikäraja vain 18 vuotta!
• Nopea lainapäätös
• Rahat tilillä jopa 15 minuutissa

Vivukselta 400 euron koroton ja kuluton pikalaina

Vivus

Vivus tarjoaa uusille asiakkailleen 10-400 euron pikalainaa ilman korkoja ja kuluja. Voit hakea ilmaista pikalainaa sillä ehdolla, että et ole käyttänyt heidän lainapalveluaan aikaisemmin. Saat pikalainallesi 30 vuorokautta maksuaikaa. He tarjoavat myös eräpäivän siirtoa, pientä korvausta vastaan.

Vanhat asiakkaat voivat hakea Vivukselta pikalainaa 10-2010 euroa. Laina-aikaa ei voi pidentää, vaan se on aina maksimissaan 30 vuorokautta.

Vivukselta hakiessa sinulla tulee olla puhtaat luottotiedot (ei maksuhäiriömerkintöjä), riittävä takaisinmaksukyky, Suomen kansalaisuus sekä vähintään 20 vuotta ikää.

Tutustu Vivuksen lainapalveluun tästä!

Ferratum Koroton pikalaina

Ferratum kokemuksia

Ferratum tarjoaa uusille asiakkailleen myös ilmaista ensilainaa. Erona heillä muihin verrattuna on se, että he myöntävät pikalainaa vain uusille asiakkaille. Vanhoille asiakkaille myönnetään vain 2000 euron luottotiliä. Voit uutena asiakkaana hakea heiltä 50-300 euron pikalainaa. Maksuajat vaihtelevat lainasummat mukaan seuraavasti:

• 50/100 euroa – Laina-aika 7 päivää
• 150/200 euroa – Laina-aika 15 päivää
• 250/300 euroa – Laina-aika 30 päivää

Voit tutustua Ferratumin vippeihin tästä.

Vaihtoehto nopeille vipeille

Mikäli tuntuu siltä että tarjolla olevat pikalainat eivät sovi sinulle jostain syystä, on myös muita mahdollisuuksia. Luottotili on oiva vaihtoehto, jos lainaa tarvitsee useammin ja nopeasti. Luottotilin avulla saat yleensä noin 2000 euron tilin käyttöösi, josta voit nostaa pikalainaa aina tarvittaessa. Sinun ei tarvitse tehdä aina uutta hakemusta kun tarvitset lainaa, vaan voit nostaa helposti lainaa heti tilille silloin kun tarvitset.

Kulutusluotto on oiva apu suurempaan lainan tarpeeseen. Suosittelemme aina vertailemaan eri kulutusluotot huolellisesti, sillä tällä tavalla voit säästää huimiakin summia. Pikalainoissa erot ovat aina pienempiä, johtuen lainasumman pienemmästä määrästä.

Pieneen lainantarpeeseen kannattaa hyödyntää aina ilmaiset ensilainat. Muista kuitenkin laskea että sinulla on varaa maksaa ne myös ajoissa takaisin. Älä hae pikalainaa vain sen takia että saat sen ”Ilmaiseksi”.

Pikalaina ilman vakuuksia ja takaajia

Nykyään lähes kaikki netissä tarjottavat pikalainat ovat vakuudettomia lainoja. Itseasiassa on harvinaisempaa löytää pikalainapalvelu, joka vaatii vakuuksia tai takaajia, kuin sellainen joka ei niitä vaadi.

Vakuudellinen laina toki on yleensä edullisempi vaihtoehto ja jos mahdollista, kannattaa näitä hakea omien mahdollisuuksien mukaan. Näitä halvempia vaihtoehtoja kannattaa kysellä pankista, jotka yleensä tarjoavat netissä toimivia lainapalveluita edullisempia lainoja. Kannattaako lainaa lähteä kyselemään pankista vakuuksien tai takaajien kanssa, jos kyse on muutaman sadan euron pikalainasta ja tarvitset lainaa heti, on jokaisen oma asia.

Netistä löytyvien lainapalveluiden etu onkin siinä, että saat yleensä pikalainaa heti tilille ja lainan hakeminenkin on todella helppoa ja nopeaa.

Miten saada pikalaina heti tilille

Kun pikalainan tarve on kova ja tarvitset lainaa heti tilille, kannattaa katsoa mistä lainaa hakee. Esimerkiksi Trustbuddy myöntää pikalainaa 100-600euroa ilman korkoja ja kuluja, jos laina maksetaan takaisin 14 vuorokauden kuluessa, mutta lainan saanti tilille voi viedä muutaman päivän. Tässä tilanteessa voisi olla järkevää hakea laina esim. Vivus.fi-palvelusta, joka myöntää myös korotonta ja kulutonta pikalainaa 3-30 vuorokauden takaisinmaksuajalla. Heidän ilmainen pikalaina koskee vain heidän uusia asiakkaita.

Lainapalvelut ovat auki yleensä klo 7-22, hakemuksia voit jättää koska tahansa, mutta ne käsitellään vasta palvelun aukioloaikana. Nopeasti lainaa tarvitsevan kannattaa katsoa sellainen lainapalvelu, jotka käyttävät Instator-palvelua lainanhakijan maksukyvyn tarkistamiseen, koska tämä on moninkerroin nopeampaa kuin perinteisten palkkakuittien lähettäminen.

Alla muutama vinkki nopeaan lainansaantiin:

• Tarkista että lainapalvelu on auki

• Tarkista että lainansiirto tapahtuu välittömästi sinulla olevaan pankkiin

• Pidä verkkopankkitunnukset mukana, koska tarvitset niitä kun tunnistaudut palveluun

• Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, tulee sinulla olla mobiilivarmenne

• Tarkista, että lainapalvelu tarkistaa maksukyvyn käyttämällä Instator-palvelua

• Täytä hakemus huolellisesti ja oikein. Väärin täytetty hakemus voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Sivustomme tarkoitus

Sivuston tarkoitus on auttaa lainanhakijoita löytämään edullisin laina heidän tarpeisiinsa. Pikalaina palveluita on netissä monia ja niiden etsiminen voi olla todella vaikeaa. Tämä saattaa johtaa turhautumiseen ja lainaa otetaan ensimmäisestä paikasta mikä vastaan tulee, ilman sen erikoisempia vertailuja. Pikalaina on hyvä vaihtoehto pieneen lainan tarpeeseen ja otetaan yleensä silloin, kun lainaa tarvitaan nopeasti, mutta silti pikalaina kannattaisi vertailla, koska tällä säästät selvää rahaa.

Kerromme myös lainapalveluista esittelyiden lisäksi seuraavat asiat:

 • Kuka saa pikalainaa kyseisestä palvelusta
 • Mitkä ovat haettavat lainasummat
 • Miten lainan takaisinmaksu tapahtuu
 • Kuinka pitkät ovat takaisinmaksuajat
  sekä muut tarvittavat seikat, jotka sinun on hyvä tietää pikalainaa haettaessa.

Kumpi kannattaa lainata mielummin pikalaina vai kulutusluotto?

Kulutusluotot sekä pikalainat ovat periaattessa kaksi samaa asiaa. Molemmat ovat vakuudettomia lainoja joita voi hakea ilman takaajia. Suurin ero vipin ja kulutusluoton välillä ovatkin laina-ajat sekä lainasummat. Periaatteessa esimerkiksi 500 euron suuruinen pikalaina voidaan myös mieltää kulutusluotoksi, mutta yleensä kulutusluotoista puhuttaessa tarkoitetaan yli 1000 euron suuruisia lainoja.

Kulutusluotto on pikalainaa parempi vaihtoehto esimerkiksi silloin kun lainanhakija tarvitsee kohtuullisen ison lainan ja pidemmän laina-ajan. Tällöin kulutusluotosta joutuu maksamaan vähemmän korkoja- sekä kuluja kuin pikavipistä. Pikavipin valitseminen on taas viisampaa silloin kun lainasumma sekä laina-aika ovat pienemmät, esimerkiksi 300€ ja 14 päivää. Tällöin pikaluoton voi maksaa nopeammin takaisin jolloin taas korkoja- ja laina-kuluja tulee maksettavaksi vähemmän.

Valitse kulutusluotto jos

 • Tarvitset lainaa yli 1000 euroa
 • Tarvitset laina-ajaksi yli 30 päivää

Valitse pikalaina jos

 • Tarvitset lainaa alle 1000 euroa
 • Pystyt maksamaan lainasumman takaisin 30 päivässä

Kulutusluoton tai pikalainan hakeminen ei eroa toisistaan juuri lainkaan, joten on siis viisasta valita tilanteeseen sopivin lainamuoto. Ennen lainan hakemista netistä kannattaa kuitenkin vertailla edullisin lainantarjoaja, jottei maksa lainasta turhaan liikaa. Tutustu siis edullisimpiin vippeihin ja lainoihin!

pikalaina

Pikavippiyrityksiä on noussut kuin sieniä sateella. Osa näistä yrityksistä ei ole täysin "puhtaat jauhot" pussissa mukana tekemässä bisnestä.

Alkuvuodesta voimaan tuli laki, jossa pikavippiyritykset velvoitetaan tunnistamaan asiakkaansa pankkitunnuksin ja vippien myöntäminen yöaikaan kiellettiin samassa rytäkässä. Osa firmoista ei edeleenkään vaadi tunnistautumista ja vippejä myönnetään myös yöaikaan. Asiaa on käsitelty muun muassa it-viikon artikkeleissa.

On jopa väitetty, että muutama yritys on vain tekstiviestirahastusmielessä liikenteessä. Vipin ottaminen on mahdollista vain tekstiviestillä ja tekstiviestin hinta on mahdollisimman korkea. Vippiä hakeakseen viestejä tarvitsee lähettää 2 kpl ja kustannukset voivat olla 6-10 euroa. Vippiä et kuitenkaan saa

Samalla firmalla saattaa olla useita kymmeniä vippisivuja. Kun edellinen sivu on "lypsetty" kuiviin, laitetaan uusi pystyyn ja pahaa aavistamattomat asikkaat lankeavat uudestaan samaan miinaan.

Tällä tavoin saadaan kerättyä kymmenien tuhansien voitot kuukausittain, ilman aikomustakaan myöntää vippejä.

Lainayritykset on pikavippien eli pienten kulutusluottojen vastuullinen ja luotettava myöntäjä. on Pohjois-Euroopan johtava verkkoluottoja tarjoava yritys, joka on myöntänyt lainaa jo yli kaksi miljoonaa kertaa. Lainoja myönnetään ilman takaajia tai vakuuksia. -lainat sopivat pieniin, yllättäviin menoihin silloin kun käyttövarat ovat hetkellisesti vähissä.

Kuka voi saada pikalainaa?

Lainaa myönnetään 18 vuotta täyttäneille henkilöille, jota asuvat Suomessa ja joilla on suomalainen pankkitili. Lainansaajan tulee olla oikeustoimikelpoinen eikä hänellä saa olla luottohäiriömerkintöjä. Lainanhakijalla tulee olla säännöllinen toimeentulo.

Saadakseen -lainaa, asiakkaan on rekisteröidyttävä luotonantajan palveluun ja tunnistauduttava luotonantajan hyväksymällä tavalla.
Lainanmyöntäjän ei ole pakko ilmoittaa syytä lainahakemuksen epäämiseen.

Uutta lainaa voi saada vasta kun edellinen laina on maksettu kokonaisuudessaan takaisin. Lainayritykset suosittelee ottamaan lainaa esimerkiksi äkillisiin menoihin.

Lainayrityksiä on markkinoilla paljon. Niitä on listattu mm. täällä. Sivusto esittelee lähes kaikki netistä haettavat lainat ja myös pankkien vakuudelliset kulutusluotot.

Paljonko lainaa myönnetään?

Iso osa lainapaikoista yöntää niin sanottuja pikavippejä eli pieniä kulutusluottoja. Lainasummat ovat verrattain pieniä ja takaisinmaksuaika lyhyt. Ensimmäisellä lainauskerralla luottoa myönnetään korkeintaan 400 euroa. Lainattavan maksimisumman määrä kasvaa lainauskertujen karttuessa, ja kerralla lainaa voi saada lopulta korkeintaan 600 euroa. Edellinen laina on maksettava aina takaisin ennen kuin voi hakea uutta lainaa.

Miten pikalainaa haetaan?

Pikalainaa haetaan joko internetissä, puhelimitse tai muulla luotonantajan hyväksymällä ja esittämällä tavalla. Ennen ensimmäisen lainan hakemista asiakkaan on rekisteröidyttävä luotonantajan palveluun ja tunnistauduttava verkkopankkitunnuksilla.


Lainahakemuksen voi lähettää milloin tahansa, ja niitä käsitellään -palvelun aukioloaikoina päivittäin kello 7-23. Jos lainahakemus hyväksytään, rahat maksetaan asiakkaan tilille reaaliaikaisesti: useimmiten pikalaina on käytettävissä jo 15 minuutin kuluessa hakemuksen tekemisestä.

pikalaina heti

Miksi hakea ilmainen pikalaina nopeasti

Miksi minun pitäisi valita pikalaina?

Pikalaina on mahdollisuutesi ostaa asioita, joihin sinulla ei muuten olisi varaa. Pikalainan avulla voit toteuttaa unelmasi ja on myös sallittua unelmoida suuresta. Nämä lainat auttavat sinua ostamaan kalliita asioita, joihin sinun on vaikea säästää muuten rahaa.

Kulutusluotto voi olla myös hyödyllinen jos joudut maksamaan yllättäviä kuluja. Kun haet lainaa verkosta, sinun ei tarvitse selitellä pankkivirkailijalle, mitä teet rahoilla sekä vältät punaiset numerot pankkitililläsi kun haluat ostaa kalliita asioita. Pikalainan avulla voit ostaa asioita rahalla, jota sinulle ei ole vielä maksettu. Voit ostaa asioita, joita varten et ole säästänyt rahaa – vaikka olisi loppukuu. Jos joudut valitsemaan luoton ja pankkilainan väliltä, sinun pitäisi tarkastella molempien hyviä ja huonoja puolia. Jos haluat pankkilainaa, sinun on mentävä pankkiin ja selitettävä pankkivirkailijalle, mihin käytät rahat.

Suomen taloudellinen tilanne ei ole hyvä ja sen takia pankeilla on korkeat vaatimukset asiakkaille, jotka haluavat lainata rahaa. Sen takia pankeilla pn myös rajoituksia, mihin voit rahat käyttää. Kun hankit luottoa, on ainoastaan sinun päätettävissä, mihin käytät rahat. Kun haet pankkilainaa sinun tulee käydä läpi pitkä hakuprosessi.

Voi kestää useita viikkoja ennen kuin raha on tililläsi. Se voi olla vaikeaa, jopa pitkäjänteisille ihmisille, odottaa useita viikkoja saadakseen rahaa. Pikalainan avulla, raha on tililläsi 48 tunnin kuluessa lainahakemuksen hyväksymisestä. Pikalainan avulla sinulla on enemmän vapautta lainan takaisinmaksuun liittyen. Voit itse päättää, haluatko maksaa vähän vai paljon lainaa pois joka kuukausi. Pikalaina voidaan mukauttaa päivittäiseen talouteesi, jotta sinulle ei tule paineita lainan takaisinmaksun kanssa.

Jotta sinulle myönnettäisiin laina, sinun tulee täyttää joitain vaatimuksia. Pankissa nämä vaatimukset ovat korkeammalla kuin Internetissä pikalainaa tarjoavien yritysten vaatimukset. Tämä johtuu siitä, että pankit eivät ole erikoistuneet luottoihin samalla tavalla kuin luottoyhtiöt. Pankilla on liian paljon muita kiinnostuksen kohteita kuin rahan lainaaminen asiakkaille.

Voi olla vaikeaa päättää, mistä hakea pikalainaa, joten olemme luoneet tämän sivuston helpottaksemme työtäsi. Olemme verranneet parhaita Suomen luottoyhtiöitä ja heidän vaatimuksiaan asiakkailleen.

Pikalainan takaisinmaksu

Laina-aika on yleensä 14-360 päivää ja se alkaa siitä päivästä, kun pikalaina on myönnetty luotonsaajalle. Laina on maksettava korkoineen ja kuluineen viimeistään eräpäivänä. Pikalainat 6kk ja 12kk maksuajalla ovat nykyään todella suosittuja.

Laina maksetaan takaisin tilisiirtona, jota maksettaesa on käytettävä viitenumeroa. Lasku lähetetään lainansaajan sähköpostiin, mutta siitä on erikseen tilattavissa myös paperiversio. Lainan tietoja voi tarkastella myös lainansaajan omasta profiilista Vivuksen nettisivuilla osoitteessa. Laskun eräpäivää voi siirtää 30 päivää maksamalla eräpäivänsiirtomaksu. Mikäli laina joutuu perintään, on mahdollista tehdä henkilökohtainen takaisinmaksusuunnitelma.

Lainan korot ja kulut


Lainan kulut ja todellinen vuosikorko riippuvat laina-ajasta ja -summasta. Todellisen takaisinmaksusumman ja tarkat lainaehdot kaikkine kuluineen voi tarkistaa osoitteessa. Esimerkiksi 200 euron lainan todellinen vuosikorko 30 päivän maksuajalla on 448%.


Osa uusista lainapalveluista tarjoaa ensimmäisen lainan ilmaiseksi, eli takaisin maksetaan täsmälleen sama summa joka lainataan – ilman korkoja tai kuluja.

Ongelmat takaisinmaksussa

Tarvittaessa laina-aikaa voi pidentää erillistä maksua vastaan. Jos maksu menee perintään, asiakkaan kanssa voidaan laatia takaisinmaksusuunnitelma.

Velka joutuu perintään mikäli lainasummaa kuluineen ei ole maksettu luotonantajalle eräpäivään mennessä. Ilmoitus luottotietorekisteriin tehdään luottotietolain perusteella, ja ilmoitusta edeltää kaksi maksullista muistutusta.

Lainayritysista lainaa jopa 2000 euroa

Lainayritys on Suomen suurin pikalainayritys, joka tarjoaa 50-1000 euron lyhytkestoisia pikaluottoja yksityishenkilöille. Suurempia hankintoja varten Lainayritys tarjoaa myös jopa 2000 euron arvoisia kulutusluottoja. Lainaa varten ei tarvita vakuuksia. Lainayritysin lainapalveluun voi tutustua tässä blogissa.

Kuka voi saada lainaa?

Luottoja myönnetään täysi-ikäisille vakituisesti Suomessa asuville henkilöille, joiden luottotiedot ovat kunnossa. Lainaa hakevan henkilön tulee olla oikeustoimikelpoinen ja pystyä tunnistautumaan lainapalveluun luotonantajan hyväksymällä tavalla.


Yli 23-vuotiaat voivat saada lainaa pikavippimuodossa jopa 1000 euroa, 19 vuotialle henkilöille myönnettävät lainat taas ovat usein pienempiä.


Korkeintaan 2000 euron arvoisia kulutusluottoja voivat hakea 25 vuotta täyttäneet Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla on säännölliset työ- tai eläketulot sekä moitteettomat luottotiedot.

Paljonko lainaa myönnetään?

Myönnettävä lainasumma riippuu hakijan iästä. 18-19-vuotiaat voivat saada 50-250 euron pikavippejä, 20-22-vuotiaat voivat saada lainaa kerrallaan 50-400 euroa ja yli 23-vuotiaille myönnettävät pikavipit ovat korkeintaan 1000 euron arvoisia.
Vakuudetonta kulutusluottoa myönnetään yli 25-vuotaille aina 2000 euroon saakka.

Lainan hakeminen

Pikalainaa voi hakea kolmella tavalla: internetissä, tekstiviestillä tai soittamalla. Internetistä lainan hakeminen on ilmaista. Nettihakemus varmennetaan pankkitunnuksilla tai puhelinnumerolla ja PIN-koodilla. Lainapäätöksen saa tietoon heti lainaehdot hyväksyttyään. Lainasumma siirretään hakijan tilille välittömästi maanantaista sunnuntaihin kello 7-23.

Tekstiviestivipin hakeminen onnistuu, kun on ensin tunnistautunut Lainayritys-palveluun pankkitunnuksilla ja luonut itselleen PIN-koodin. Lainaa haetaan lähettämällä tekstiviesti palvelunumeroon. Tekstiviestillä voi hakea 50-400 euron suuruisia lainoja.

Puhelimitse lainan hakeminen onnistuu soittamalla maksulliseen palvelunumeroon. Puhelimitse haettavaa lainaa varten ei tarvita verkkopankkitunnuksia, vaan tunnistautuminen onnistuu ilmaiseksi Postissa henkilötodistuksella. Lainan hakeminen puhelimitse on hitaampaa, sillä se vaatii kirjatun kirjeen vastaanottamisen ja lainaehtojen allekirjoittamisen käsin ennen rahojen siirtämistä.

Kulutusluottohakemuksen voi täyttää verkossa, ja sitä varten tarvitaan verkkopankkitunnukset. Kulutusluottohakemuksen liitteenä tulee toimittaa asiakaspalveluun kopio palkkalaskelmasta, eläkepäätöksestä tai viimeisimmästä verotuspäätöksestä ja sen erittelyosasta. Säännölliset tulot voi todistaa myös tiliotteilla.

Lainan takaisinmaksu

Pikavipeille myönnetyt takaisinmaksuajat ovat 14, 30 tai 90 päivää. Tarvittaessa takaisinmaksuaikaa voi muuttaa ja saada lainalle lisämaksuaikaa 14 vuorokautta. Maksuohjelman muutos maksaa kymmenen euroa.
Myönnetyt luotot maksetaan takaisin lainanantajalle kotiin kannetulla laskulla eräpäivään mennessä. Maksun yhteydessä tulee mainita viitenumero.

Lainan kulut ja korot

Lainan kulut ja korot riippuvat lainasummasta ja valitusta takaisinmaksuajasta. Todellinen vuosikorko vaihtelee noin 330 ja 11500 prosentin välillä. Lainayritys mainostaa esimerkiksi 200 euron pikavippiensä olevan markkinoiden edullisimpia.


Kulutusluottojen todelliset vuosikorot vaihtelevat noin 50 ja 190 prosentin välillä riippuen lainasummasta ja takaisinmaksuajasta.

Pikavippivertailu

Osoitteessalmvma.com voi vertailla eri lainanmyöntäjien pikavippien ehtoja, korkoja, kuluja ja löytää itselleen juuri sopivan pikavippifirman. Vertailussa Lainayritysin palvelut pärjäävät hyvin ja Lainayritys saa kiitosta myös asikaspalvelustaan: vuosittain Lainayritys saa palvelustaaan vain kymmenkunta valitusta! Lainayritys on myöntänyt olemassaolonsa aikana jo yli 200000 lainaa.

Kumppanuusmarkkinoinnilla rahaa

Ferratumista voi hyötyä myös yksinkertaisella kumppanuusmarkkinoinnilla. Ferratum ostaa mainostilaa asiakkaidensa verkkosivuilta ja maksaa mainoksista kuukausittain sovitun palkkion. Tilastot ansaituista kumppanuusansioista ovat jatkuvasti nähtävissä, joten ansaittuja palkkiorahoja on helppo seurata. Lisätietoa Ferratumin kumppanuusmarkkinoinnista löytyy osoitteesta .

Kannattaa olla tarkkana valitessa vippifirmaa

Mikä oikeastaan on pikalainavertailu? Netistä löytyy kymmeniä eri pikavippivertailusivustoja. Osa näistä on tehty selvästi vain rahastusmielessä. Laitetaan sivu äkkiä pystyyn, mainoslinkki paikoilleen ja sen jälkeen sivustolle ei tehdäkään enää mitään ja tiedot saattavat olla todella vanhoja.

Olen muutamia kertoja törmännyt vertailusivuihin, joisssa on esillä vippifirmoja joita ei edes enää ole olemassa. Ylläpitäjät eivät vaivaudu korjaamaan asiaa, vaan ovat tyytyväisiä jos sivusto edelleen tuottaa itselle mm. Adsensen ja muutamien mainosfirmojen affiliate linkien ansioista. Ylläpitäjät sen sijaan tuottavat lisää näitä ns. roskasivuja maksimoidakseen oman hyödyn myytyjen pikavippien ja klikattujen Adsensemainosten muodossa.

Mutta, on netissä toki hyviäkin vippivertailusivuja, esimerkiksi vippi vertailu tuntuu päivittävän ja lisäävän uusia firmoja aika tiheään tahtiin. Se ei ole varsinainen "vertailusivu", mutta asia tulee kyllä esille. Vippejä vertaamalla saatat säästää useita kymmeniä euroja. Esimerkiksi 100 euron vipeissä saattaa todelliset kulut vaihdella muutamasta eurosta jopa lähemmäs 100 euuroon. Olen lukenut vieläkin räikeämmästä tapauksesta, mutta enpä siitä sen enempää koska omia kokemuksia aiheesta ei ole.

Lyhyesti siis: Vertaile pikalaina, se kannattaa !