Parhaat Säästövinkit – Näin vältät lainat!

Rahan säästäminen on aina kannattavaa. Säästitpä sitten suurempaan ostokseen kuten vaikkapa autoon, pahan päivän varalle tai ihan muuten vain, omat kulut kannattaa aina budjetoida. Näin voit välttää myös turhat lainat!

Säästäminen on huomattavasti helpompaa jos tiedät mihin rahaa kuluu. Useimmat ihmiset tuhlaavat rahaa eivätkä mieti ja luetteloi kulujaan kunnolla. Jos omia kuluja ei seuraa kunnolla niin todennäköisesti tulee rahaa tuhlattua paljon enemmän kuin luulisi ja kohta sitä onkin sitte nostamassa vippiä tilille!

Miten Rahan Säästäminen Onnistuu

Jotta rahan säästäminen onnistuu, ensimmäinen askel on alkaa budjetoida tuloja ja menoja jotta itsellesi selviää parhaiten, että mihin sitä rahaa oikein menee. Kun tiedät mihin rahaa kuluu, on huomattavasti helpompi huomata turhuudet ja säästää niissä. Ihminen tunnetusti käyttää täysin huomaamattaan rahaa asioihin mitä ei tarvitse tai missä voisi säästää paljon.

Seuraava askel on miettiä kuukausibudjetti kodin eri tarpeisiin. Kuinka paljon ruokatarpeet vievät kuukausittain, kuinka paljon erilaiset laskut kuten sähkö- ja matkapuhelinlaskut vievät, kuinka paljon harrastuksiin menee rahaa ja kuinka paljon säästät seuraavaa lomamatkaa varten. Tärkeintä on olla selvillä kuluista jotka toistuvat kuukausittain. Samalla voi miettiä mitkä kuluista ovat tarpeellisia ja mitkä kenties turhia.

Myös omien velkojen ja lainojen kehityksen seuranta on tärkeää. Maksatko takaisin pikaluottoa, pankkilainaa tai asuntolainaa? Ne saattavat viedä joka kuukausi muutaman sadan euron verran. Ne pitää ottaa jo heti alkuun huomioon, mutta samalla on myös hyvä seurata lainojen takaisinmaksun kehitystä ja suunnitella tulevaisuuden taloutta.

Säästäminen ja Sijoittaminen

Jos säästät rahaa, on huomattavan tärkeää laittaa raha kasvamaan korkeampaa korkoa. Pitämällä säästösi normaalilla käyttötilillä menetät mahdollisuuden saada säästöillesi hyvää korkoa ja tuottoa. Turvallisin tapa säästää on avata pankkisi kanssa säästötili ja alkaa saamaan rahoillesi korkeampaa korkoa. Kun talletat rahat säästötilille korkeammalla korolla, et kuitenkaan voi käyttää niitä käyttötilin tapaan.

Toinen kannattava tapa on sijoittaminen. Rahojaan voi sijoittaa esimerkiksi osakesalkkuun, valuuttamarkkinoille tai vaikkapa lainaamalla toisille, rahan tarpeessa oleville henkilöille rahaa.

Suomessakin on auennut niin sanottuja vertaislainauspalveluja, jotka toimivat monella tapaa kuten pikavipit tai kulutusluotot. Kuitenkin sen sijaan, että lainaajana olisi pikavippipalvelu, on myös lainaaja toinen tavallinen henkilö. Tällä tavoin henkilöt voivat keskenään sopia tarkemmin lainan takaisinmaksusta, laina-ajasta ja lainamäärästä. Samalla lainan antanut henkilö saa rahoilleen huomattavasti suurempaa korkoa kuin hän saisi rahat säästötilille tallettamalla.

Miten Budjetoida Oma Talous

Oman elämän tulojen ja menojen budjetointi kannattaa. Onneksi nykyään säästämistä helpottamaan löytyy valmiita palveluita jotka auttavat sinut käyntiin oman taloutesi budjetoinnissa. Näin säästät paljon päänvaivaa etkä riskeeraa sitä, että unohdit laskelmista jotain.

Esimerkiksi suomalainen Balancion kokoaa yhteen paikkaan kaikki tili- ja korttitapahtumasi, antaa sinulle kokonaiskuvan taloudestasi, näyttää tulosi ja menosi sekä auttaa sinua luomaan oman taloutesi budjetin. Samalla voit asettaa kulutus- ja säästötavotteita sekä seurata niiden toteutumista, samoin kuin lainojesi ja velkojesi takaisinmaksua ja kehitystä.

Oman talouden hallintaan kannattaa siis ehdottomasti käyttää valmista yksinkertaista pakettia, joka kokoaa yhteen siististi budjettisi sekä taloutesi kaikki tapahtumat.