Paras Luottokortti 2020 – Lue Vertailu ja Edut

Jos käytät pikavippejä säännöllisesti, voi myös luottokortti olla hyvä vaihtoehto. Luottokorttia voit käyttää suoraan kaupassa tai internetissä ja maksat laskun pois seuraavana kuukautena. Mahdollisuutena on myös käyttää luottoa, jolloin sinun ei tarvitse maksaa koko summaa kerralla. Riittää, että maksat vain minimilyhennyksen verran.

Luottokortissa on myös muita hyviä puolia. Käyttämällä luottokorttia kaupoissa kerrytät niin sanottua bonustiliä, jonka voit myöhemmin lunastaa erilaisiin palveluihin tai vaikkapa suoraan rahaksi. Jotkin luottokortit saattavat kerryttää myös pisteitä ilmaisia lentolippuja kohti. Tekemällä ruokaostokset luottokortilla saatatkin saada täysin ilmaisia matkoja!

Luottokortin ehtoina on yleensä täysi-ikäisyys ja säännölliset tulot. Maksuhäiriömerkintöjä hakijalla ei saa olla. Pankit myös myöntävät luottokortteja opiskelijoille, kunhan maksujen kanssa ei ennen ole ollut ongelmia.

Pikavipin ja Luottokortin Ero

Erilaisia luottokortteja on maailmalla ollut jo paljon kauemmin kuin pikavippejä. Siinä missä pikavippi antaa sinulle yksittäisen ennaltasovitun ja tietyn maksuajan sisältävän lainan, luottokorttia voit käyttää ostosten maksamiseen laskulla tai luotolla. Luottokortit eivät vaadi koko summan, tai ”lainan”, maksamista takaisin kerralla, vaan voit lyhentää summaa rauhassa omaan tahtiisi.

luottokorttivertailu

Luottokortti on myös melkeinpä pakollinen jos matkustat enemmän. Useimmat hotellit ja autovuokraamot vaativat, että käytät luottokorttia. Tällä tavoin he voivat laskuttaa myöhemmin jos tarvetta ilmenee. Se myös todistaa maksukykyisyytesi.

Pikavippi maksetaan suoraan rahana tilillesi, eikä siis toimi kuten luottokortit. Tosin, nykyään on olemassa myös luottokortteja joita käyttämällä voit ottaa pikavippiä. Näissä lasku pitää yleensä maksaa kokonaisuudessaan takaisin heti seuraavana kuukautena, tai vähintään enemmän kuin luottokorttien kohdalla.

Toinen läheisesti pikavippeihin ja luottokortteihin liittyvä väline on kännyköissä toimivat luottosovellukset. Nämä ovat aivan kuten tavalliset pikavipit, mutta voit ottaa helposti lainaa ja sitten maksaa ostokset saamallasi prepaid debit kortilla.

Jos harkitset luottokortin hakemista, kannattaa välttää erilaisten kauppaketjujen myöntämiä korttia, koska ne saattavat toimia ainoastaan kyseisissä kaupoissa. Yleisesti luottokortit toimivat ympäri maailmaa ja ovat edullisia käyttää. Jos käytät luottokorttia paljon, saat todennäköisesti jopa enemmän pisteinä takaisin!

Suosituimmat ja tunnetuimmat luottokortit kautta maailman ovat Visa ja Mastercard.

Pikavippien kulut hallintaan, miten käy luottokorttien?

Pikavippialan yrityksiä edustava Pienlainayhdistys on ehdottanut, että oikeusministeriön pikaluottotyöryhmän esittämän todellisen vuosikoron rajoituksen sijaan alalle asetettaisiin niin kutsuttu kulukatto. Pienlainayhdistyksen mukaan kulukatto olisi korkeintaan 30 prosenttia koko lainan pääomasta.


Todelliseen vuosikorkoon perustuva rajoitus pikalainamarkkinoilla on ongelmallinen, koska suurin osa pienlainoista otetaan vain lyhyeksi aikaa. Pienlainayhdistys toteaakin, että todelliseen vuosikorkoon perustuva katto tappaisi koko alan ja sulkisi pikavippipalveluita. "Tuntuu todella siltä, että ensin on päätetty haluttu lopputulos , pienlainojen lopettaminen, ja sitten vain valitaan tähän lopputulokseen johtavien vaihtoehtojen väliltä", yhdistyksen puheenjohtaja Kari Kuusisto toteaa.


Eri pikavippiyritykset ovat myös esittäneet etämyynnin kieltämistä alle 20-vuotiailta sekä varmennettujen tietojen keräämistä ja alan itsesäätelyä.


Kulukatto olisi esimerkiksi 200 euron lainoissa 60 euroa, mikäli laina on otettu kolmeksi kuukaudeksi.