Mistä Halvin Kulutusluotto (2022)? – Katso Kulutusluottovertailu!

Kulutusluotto on ratkaisu akuuttiin rahantarpeeseen. Mikäli tarvitset kipeästi rajaa kulutukseen, on kulutusluotto usein paras vaihtoehto. Nimensä mukaisesti nämä hieman pikavippejä suuremmat luotot auttavat tilanteissa, joissa tarvitset hieman suuremman summan rahaa käyttöösi ilman tarkkoja käyttörajoituksia.

sortter
 • Lainaa 2000 - 60 000 €
 • Ikäraja 18 v
 • Löydä parhaat lainat helposti
 • Tekee vertailun puolestasi

Sortterin tarjoama palvelu on omiaan juuri sinulle, joka tahdot antaa muiden hoitaa lainojen vertailua puolestasi.

Palvelu pelaa siten, että täytät vain tavallisen lainahakemuksen, ja sen jälkeen tulet saamaan lainatarjouksia usein monista eri paikoista.

Kun sopiva laina tulee vastaan, voit sitten vain allekirjoittaa tarjouksen ja lainarahat tulevat tilillesi usein minuuteissa.​

Lue lisää ja hae lainasi tästä >>

Omalaina
 • Lainaa 100 - 60000€ 
 • Ikäraja 18 v
 • Yhdellä lainahakemuksella jopa yli 20 lainatarjousta
 • Palvelun käyttö maksa mitään, eikä sido mihinkään, vaan voit jättää myös lainan ottamatta jos tarjoukset ei miellytä!​

Omalaina on parhaita lainojen kilpailutuspalveluja mitä tällä hetkellä on. Sitä kautta voit yhden hakemuksen täytöllä saada jopa yli 20 lainatarjousta, joista sitten voit valita sen parhaan lainan itsellesi.

Omalainan kautta onkin erityisen helppoa selvittää nopeasti millaista lainaa tai vippiä sinulle tarjottaisiin. Hakemuksen täyttää minuuteissa, lainapäätöksen saat heti,  ja hakemuksia alkaa tulla sähköpostiin yleensä saman tien.

Lue lisää ja hae lainaa tästä >>

FreedomRahoitus
 • Lainaa 500 - 60 000€ 
 • Ikäraja 20v
 • Yhdellä lainahakemuksella jopa yli 20 lainatarjousta

Jätä 1 lainahakemus, saa jopa 20 lainatarjousta.

Freedom Rahoituksen kautta voit kilpailuttaa lainasi nopeammin kuin uskotkaan. Täytät minuuteissa hakemuksen, jonka jälkeen lainatarjouksia tulee sinulle sitä mukaan kun eri lainapalvelut saavat hakemuksesi käsiteltyä.

Tämän palvelun käyttö ei myöskään maksa mitään, eikä sido mihinkään, vaan voit jättää myös lainan ottamatta!​

Jos haetkin mahdollisimman edullista lainaa, et halua jättää Freedom Rahoituksen kilpailutusta käyttämättä!

Lue lisää ja kilpailuta lainasi ilmaiseksi tästä >>

Bluefinance
 • 100 - 5000 €
 • Kuukausierä alkaen 50€ / kk
 • Ikäraja 18 v
 • Luottoa helposti pitkällä maksuajalla ja hyvin kohtuullisella korolla

Blue Financen uusi luottotili tarjoaa kaksi hyvää mahdollisuutta käytttää sitä.

Ensimmäinen mahdollisuus on pienempi alle 500e kertaluotto, jossa saat tehdä nostoja osissa ja ensimmäisen kuukauden aikana ilman nostokuluja. Yksi harvoista vielä markkinoilla olevista helposti pienistä lainoista.

Suurempi joustoluotto taas antaa enemmän joustavuutta, ja sitä on todella helppo hakea niin puhelimella kuin tietokoneella. Ei tarvita mm. liitteitä.

Lue lisää ja hae lainasi tästä >>

Katso myös nämä lainat...

Halvimmat kulutusluotot 2021

Kulutusluottoja ovat periaatteessa kaikki lainat, joiden takroituksena on rahoittaa kulutusta. Tavallisesti netistä otettavat kulutusluotot ovat vakuudettomia eivätkä vaadi takauksia. Kuitenkin myös vakuudelliset tai takauksen vaativat lainat, kuten autolainat, voidaan laskea kuuluvan kulutusluottoihin.

Tyypillisesti kulutusluotot ovat noin 1000-5000 euron suuruisia. Tästä hyvänä esimerkkinä on Risicum, joka myöntää lainaa 1000-4000 euroa yli 24-vuotiaille Suomen kansalaisille. Vastaavasti maksuajat ovat hyvin joustavia, mutta yleisesti noin parista kuukaudesta viiteen vuoteen.

Pienlaina on kulutusluottoa pienempi mutta kalliimpi

Pienlaina on nimensäkin mukaisesti hieman pienempään rahantarpeeseen suunnattu rahoitusväline. Pienlainan saat vielä helpommin netistä tai tekstiviestillä kuin kulutusluoton. Pienlainojen ottaminen ei kuitenkaan ole erityisen suositeltavaa, sillä niiden laina-ajat ovat lyhyet ja korot erittäin korkeat. Pieni pikalaina saattaakin tuntua hyvältä ratkaisulta, kun tili näyttää nollaa, mutta lainan ottaminen kaduttaakin todella paljon eräpäivänä.

Vaikka pikaluoton saa nopeasti tilille, ei kannata silti hätiköidä. Pohdi lainatarvettasi tarkkaan. Oletko aivan varma, että pikavippi on riittävän suuri ratkaisu lainatarpeisiisi? Mikäli tiedät tarvitsevasi suurempaa lainaa, pohdi ennemmin kulutusluottoa. Yksi kulutusluotto on aina edullisempi vaihtoehto, kuin monta pikavippiä.

Vastaavasti kulutusluotot eroavat pankkilainoista niin, että kulutusluottoa hakevan ei tarvitse kertoa, mihin rahat käyttää. Pankkilainalla tulee yleensä olla tarkka tarkoitus, jopa erittely tarvittavan lainan tarkoitusperistä. Toisaalta kulutusluottoja voit saada noin 500 eurosta aina 4000 euroon nopeasti – ja pidemmällä aikavälillä myös 10 000 euroon asti – vastaavasti pankkilainaa voit ottaa asunnon ja auton ostamiseen useita kymmeniä tuhansia euroja.

Kulutusluottovertailu

kulutusluottovertailu

Kuten varmasti hyvin tiedät, kulutusluotot voivat olla hyviä ja pahoja – se riippuu täysin käyttäjästä ja käyttötarkoituksesta. Hyvin taloutensa hoitanut lainanottaja ottaa joustavasti kulutusluoton esimerkiksi autonsa korjaamiseen, matkailuun tai muuhun pieneen puurtamiseen – ja maksaa luoton takaisin viimeistään eräpäivänä, ilman ongelmia. Kun taas henkilö, joka ei ole kiinnostunut taloudellisesta tilanteestaan riittävästi, tai joka ei yksinkertaisesti ole kykeneväinen hoitamaan raha-asioitaan edes tyydyttävästi, joutuu kulutusluoton takia ikuiseen velkakierteeseen. Ennen lainan ottamista, sinun tuleekin pohtia luoton tarkoitusta, omia takaisinmaksumahdollisuuksia ja muita rahoitusmahdollisuuksiasi monipuolisesti ja huolellisesti. Kulutusluoton hakeminen netistä on niin helppoa, että itse prosessin aikana, et ehdi enää miettiä riittävästi. Ole siis varma luottosi tarpeellisuudesta ja suuruudesta jo ennen lainahakemuksen lähettämistä.

Kiinnitä huomiota pieniinkin seikkoihin, ennen kulutusluoton ottamista. Pohdi, mihin raha on menossa, ja voisitko saada sen esimerkiksi vanhemmiltasi, suvultasi tai ystäviltäsi lainaksi paremmalla korolla. Älä aja itseäsi velkavankeuteen täysin turhaan.

Kulutusluotot ovat sinulle huono ratkaisu, jos:

 • Olet aina huolissasi rahasta.
 • Pankkitilisi käy vähintään kerran kuukausi nollassa tai punaisella.
 • Et ole oikeastaan edes kiinnostunut siitä, mikä on taloudellinen tilanteesi.
 • Otat pikavippejä säännöllisesti, lähes kuukausittain tai jopa viikoittain.
 • Sinulla on enemmän kuin yksi luottokortti.
 • Hyppäät eräpäivien yli ja maksat laskut vasta myöhemmin, kun muistutuksia on tullut jo vähinään yksi kappale.
 • Joudut lyhentämään muita lainojasi kulutusluotolla.
 • Sinulla ei ole varaa ostaa ruokaa ilman kulutusluottoa.

Erityisesti nämä seikat, sekä lisäksi useat muut pienemmät tekijät, kertovat sinun kyvyistäsi hoitaa talouttasi. Jos tulosi ja menosi eivät ole tasapainossa, suosittelemme ottamaan yhteyttä velkaneuvontaan – tai hankkimaan lisätienestejä esimerkiksi tekemällä useampaa työtä, paremmin palkattua työtä tai karsimalla kuluista. Kulujen karsiminen on näistä ehdottomasti helpoin vaihtoehto.

 • huhtikuu 14, 2019
 • Lainat